Megfojtotta egyéves kislányát Orsolya - közleményt adott ki a rendőrség!

Megfojtotta egyéves kislányát Orsolya - közleményt adott ki a rendőrség!

A budapesti nyomozók befejezték annak a nőnek az ügyét, aki a gyanú szerint vízbe fojtotta kislányát, majd feladta magát a rendőrségen.

Alig fél év alatt lezárta a nyomozást a rendőrség, a közleményük szerint vádemelési javaslattal küldték el az iratokat az ügyészségre. "A Budapesti Rendőr-főkapitányság Központi Panaszirodájára 2020. április 5-én délután bement – az akkor – 38 éves P. Orsolya, és elmondta, hogy Budapest XVIII. kerületében, a Havanna utcai lakásában április 4-én megölte egyéves kislányát." - írja a police.hu, azt is hozzáteszik: a rendőrök a XVIII. kerületi lakásban megtalálták a gyermek holttestét.

A nőt a rendőrök a BRFK Központi Panaszirodáján elfogták. A nyomozás során a rendőrök megállapították, hogy P. Orsolya a gyanú szerint a fürdőkádban vízbe fojtotta a gyermeket.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztály Életvédelmi Osztályának nyomozói a nőt 2020. április 5-én emberölés bűntett miatt őrizetbe vették és gyanúsítottként hallgatták ki, amely során beismerte a bűncselekmény elkövetését. A bíróság elrendlete P. Orsolya letartóztatását és azóta is kényszerintézkedés alatt áll.  

A rendőrség tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett miatt javasol vádemelést.

Címlapfotó: 123rf.com

 

Admira