Frissítették: 8 vármegyére adtak ki narancssárga riasztást, leszakad az ég

Tovább pusztíthatnak az árvizek

Az egész országra figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) péntekre az eső miatt. Narancssárga is érvényben, újabb árvizek jöhetnek.

A TWN:hu információi szerint felős, párás lesz a péntek a délelőtti órákban, majd délutánra elkezdődik a gomolyosodás. "Az ország nyugati, délnyugati felén valószínű a legtöbb napsütés. Sok helyen, adott pontban akár többször is kialakulhat zápor, zivatar, utóbbiakat elsősorban felhőszakadás kísérheti. Szélerősödés csak zivatar környezetében lehet" - írja a met.hu. Hozzáteszik: a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 26 fok között alakul. Késő este 15 és 20 fok között alakul a hőmérséklet. 

Az egész országra riasztást adtak ki: 8 vármegyére narancssárgát!


Fotó: Met.hu

Az OMSZ veszélyjelzése szerint országszerte lehetnek zivatarok, és felhőszakadások is. "Ennek a Dunántúl nyugatabbi tájain van valamivel alacsonyabb valószínűsége. Rövid idő alatt 25-50, kisebb körzetekben akár 50 mm-t meghaladó mennyiség gyűlhet össze, utóbbira (illetve villámárvízre) az Északi-középhegység tágabb környezetében, az Alföld középső, nyugati részén, valamint a Dunántúl északkeleti megyéiben és a Duna mentén a legkedvezőbbek a feltételek" - írják a honlapjukon..

Átmeneti viharos széllökés, jégeső sem kizárt a zivatarok környezetében, de nem ez lesz a jellemző. 

Fotó: Met.hu

Címlapfotó: 123rf.com

Admira